[wide]
Girls
Girls
[/wide]

Сериалът Girls беше едно от телевизонните събития на 2012. Създателката му Lena Dunham го промотира като новата версия на Sex and the City за сегашното поколение, комуникиращо си в социални мрежи, започващо първите си професионални стъпки в условията на икономическа криза, за което, въпреки всички нови технологии и промени, пак най-важно е да намери любовта и да открие какво иска да прави с живота си.

Първият сезон беше огромен успех и съответно напълно заслужено спечели много номинации за награди. Различното при него е, че героите са напълно обикновенни млади хора, които не се обличат в дизайнерски дрехи и нямат тела на модели. Те се сблъскват с на пръв поглед напълно тривиални проблеми като как ще си платят наема, как да си намерят работа, дали да бъдят с някого, само за да запълнят времето си и колко усилия коства, за да поддържаш приятелството си с най-близките хора.

Новият, втори сезон ззапочва на 13-и януари по HBO. Дотогава имате време да изгледате първия, ако още не сте го направили.