За радост на любителите на конзолни игри, от средата на септември до коледните празници, се очаква излизането на много разнообразни игрални заглавия, както и новите версии на конзолите Play Station и Xbox.

На 6ти декември очакваме новата версия на една от най-емблематичните игри за Play Station – Gran Turismo, определяна за една от най-добрите автомобилни игри в историята, от създаването си през 1998г. до днес. Още от самото начало, идеята на Казунори Ямаучи е играта да бъде истински симулатор, като с всяка нова версия става все по-реалистична. В дългоочакваната Gran Turismo 6, геймърите ще могат да се насладят, както на по-добро поведение на автомобилите, така и на невероятна графика, перфектно пресъздадени писти и места из целия свят, заради което играчът се чувства като истински състезател. А ако имаш възможност да се сдобиеш с волан и кокпит, адреналина ти ще се покачи драстично, както и шофьорските умения в ежедневието.

Играта ще представлява подобрена версия на сегашната, без особени графични промени, но за сметка на това, чрез тясното сътрудничество с автомобилните гиганти Yokohama и KW Automotive, в играта е постигнато много по-точно пресъздаване на реалното поведение на автомобилите, чрез нови характеристики на ходовата част и автомобилните гуми.

Ще има и допълнения, нови автомобили и писти, които според думите на създателя, ще стават все повече през следващата година. За начало в новата игра ще има 200 нови автомобила и 6 нови писти, като сегашния брой ще нарасне значително на 1200 коли и над 36 писти, с повече от 80 конфигурации. Други нововъведения са подобрение на онлайн възможностите за игра с приятели, както и възможността да контролираш различни аспекти от играта със смартфона и таблета си, докато се разхождаш из града.

Друго интересно за Gran Turismo 6 е, че Polyphony Digital са решили да продължат да предоставят на дизайнерски ателиета възможността да конструират автомобили, както направиха Red Bull и Citroen за GT5. От концептуалното видео Vision Gran Turismo, става ясно, че за новата игра, участие са взели и дизайнерите от Nike и Jordan.

По случай 15-тата годишнина на играта, в официалния сайт можете да поръчате пакет Gran Turismo 6 Anniversary Edition, в който има бонус съдържание.