Жизнеутвърждаваща музика и блажена липса на реклами – предлагаме ти 5 онлайн радиа само на клик разстояние.

SomaFM

Ако си в настроение за музика, която те кара да се чувстваш като герой от детективски филм, за теб е каналът Secret Agent на SomaFM. Изобилие от пищни, кинематографични мелодии в стила на Shirley Bassey. И това е само единия от повече от 20-те брилянтни музикални канала на радиото.

Amazing Radio

Базирана в Ню Касъл, тази станция излъчва музика от всички жанрове. Личното ми откритие от тук са две нови групи: Thumpers и Cheetahs. Препоръчвам ти предаването на Charlie Ashcroft – Audition, понеделниците от 13 ч и съботите от 16 ч – плейлистата се прави според предложенията на слушателите.

Resonance 104.4 FM

Докато пиша това, часовникът показва 10 сутринта , четвъртък е, в слушалките ми върви The FoBo Jug Band, a радиото е Resonance. Тече лайв сет и единият от инструментите им е перваз! Свежа музика, която те кара да се смееш. Така бих описала с няколко думи лондонската радиостанция, по която ще чуеш различна музика от всички култури и части на света.

FIP Radio

Тоооолкова френско! FIP (French Inter Paris) е създадено през 1971 с цел да успокоява хората на пътищата по време на задръстванията. Много слушаемо, а в момента има филиал и в Брайтън. Докато пишех това се наслаждавах на So Danco Samba на Елла Фицджералд.

The Hype Machine

Поддържано от брунклинския независим лейбъл The Hype Machine, по това радио ще чуете парчетата, за които пишат музикалните блогъри. Каналите са няколко и обхващат кажи-речи каквото ти душа иска – от хип-хоп до женски поп. Точно тук открих шведската фолк звезда Idiot Wind и парчето й Lost In The Light.