Sleeperhold е независима белгийска издателска платформа, създадена с една ясна цел – да публикува 10 лимитирани продукта, след което да преустанови съществуването си. Идеята на проекта е по-късно да освободи място за други independent компании, които имат сходното желание да издават качествени неща в ограничени бройки.

До този момент компанията е реализирала 5 продукта – фотокнига, комплект постери, книга с кратки разкази, 10 винила и тесте карти за игра.

Едно от най-интересните неща на Sleeperhold са картите за игра. Едни от онези вещи, от които едва ли имаш нужда, но които толкова започваш да искаш, че чисто инцидентно натискаш бутона “поръчване”. Създадени са от 14 артиста, работещи в различни сфери на изкуството, всеки от които е имал задачата да приложи идеите си върху 4 отделни по сила карти. Сред тях са илюстратори, дизайнери, писатели и фотографи от Белгия, САЩ, Англия, Германия, Австралия и Франция.

Sleeperhold Deck of Cards (8)

Sleeperhold Deck of Cards (7)

Sleeperhold Deck of Cards (6)

Sleeperhold Deck of Cards (5)

Sleeperhold Deck of Cards (4)

Sleeperhold Deck of Cards (3)

Sleeperhold Deck of Cards (2)

Sleeperhold Deck of Cards (1)

Можеш да поръчаш Sleeperhold #3 от сайта на издателството докато все още е в наличност. Струват €20 или приблизително 40 лв, а доставката до всяка точка на Европа е още €8.

Всички останали неща могат да бъдат разгледани на sleeperholdpublications.com, а по-близък контакт можеш да установиш във Facebook.