Това е история за едно преживяване на жители и гости на Токио през пролетта на 2012. История за представянето на пролетно-лятната колекция на Issey Miyake като преживяване.

Миналата  пролет в квартал Синя Планина в Токио, минувачите по улица Минато Ку вървят понесли в главите си различни мисли — как е косата ми днес, ще получа ли повишение или ще ме уволнят още утре, кой ще вземе децата от училище, каква ще бъде вечерята довечера и така нататък. Всички тези мисли, които ги карат да се чувстват по един или друг начин, са забравени и пренасочени за една десета от секундата, когато минувачите достигнат края на улица Минато Ку и видят витрината на бутика ELTTOB TEP Issey Miyake. Това бележи началото на едно преживяване, което обогатява денят, мислите и спомените им. Самото преживяване минава през три етапа: естетически, семантичен и емоционален.

Естетическо преживяване

Вниманието на минувачите е привлечено от ритмичните движения на тънка плисирана полиестерна материя, която се рее във въздуха зад мраморни колони и стъкло.

Придаване на значение

Мислите им се насочват към витрината и по-точно към плуващата нереално тъкан, придавайки значение на видяното. Плавните движения, разкриват детайли от характера на материята, от нейната деликатност и мекота. Полупрозрачна, нежна и лека материя разлята в ритъм от вълни. Всичко това се случва за секунди, достатъчни за някои от минувачите да пренасочат своя марш към това визуално преживяване. Визуалното преживяване без какъвто и да било физически допир се превръща в спомен за отминало докосване, запечатано дълбоко в рецепторите на тяхната кожа; в усещане за допир на такава фина деликатност, от която кожата настръхва; в магическо усещане за свежест и свобода.

Bloom Skin (3)
Bloom Skin (4)
Bloom Skin (5)
Bloom Skin (6)
Bloom Skin (2)

Емоционално преживяване

Споменът за такова деликатно докосване се разширява в спомен за специален момент, спомен за скъп човек, спомен за разлюлян черешов цвят от топъл пролетен вятър, спомен за щастливо или тъжно преживяване. Минувачите са развълнувани, леки усмивки се прокрадват по лицата им, въодушевление е разширило зениците им.

Issey Miyake преживяване

Емоциите, които минувачите изпитват в този момент са резултат от придаденото значение на витринната инсталация на Issey Miyake. Позитивни емоции са овладели тези от тях, които, забравили на къде са тръгнали, вече влизат в магазина за да преживеят това усещане още веднъж, но този път отблизо. Това са минувачите, които са успели да разпознаят в себе си желанието да докоснат тази материя, да почувстват с ръцете и тялото си всички дрехи в бутика, които със сигурност няма да отстъпват по деликатност. Та нали самата инсталация е там за да представи преживяването на дрехите Issey Miyake. Марката е цяла вселена, космос от преживявания, които и придават характер и самоличност. Минувачите са способни да разпознаят себе си в тази модна къща, в този магазин, в тази инсталация, в тези дрехи. Емоционалните преживявания водят то създаването на спомени. Разпознаването от своя страна води до привързване към марката.

W0W Studio

Японците от W0W Studio са визуалните дизайнери, които създават инсталацията Bloom Skin за Issey Miayke и я подаряват под формата на визуална скулптура на жителите на Токио. Те успяват да откъснат минувачите от тяхното ежедневие и да ги потопят в един, така да кажем спокоен и деликатен свят. Самата визуално-вятърна инсталация е минималистична композиция от осем метални вентилатора, програмирани индивидуално да развяват закрепената над тях деликатна тъкан Organdiе по дължината на витрината. По този начин те превеждат на сетивен език какво преживяване доставят дрехите от колекцията на дизайнера Issey Miyake, направени от този плат.