Всеобщият скептицизъм към визуалната промяна на уебсайтовете, социалните мрежи и мобилните приложения, които ползваме, е доста добре известен.

Събрахме няколко неофициални редизайн примера, които за добро или лошо тайно бихме искали да видим осъществени. Някои от тези концепции са съобразени с естетиката на своята операционна система, а други просто са повлияни от тенденциите в интерактивния дизайн.

Amazon

Amazon

Amazon в момента е so 90’s и този редизайн на Bluroon е (почти) всичко, от което сайтът за електронна търговия има нужда в момента.

Виж проекта в по-голям размер


YouTube

YouTube

През последните няколко години забелязвахме постоянна промяна на YouTube, но предложението на Igor Syvets е онова, което все още липсва в най-популярния сайт за споделяне на видео.

“В този проект исках да хвърля поглед върху проблемите, които YouTube има, и да направя редизайн на най-важната част от сайта – страницата, на която потребителите гледат клипове.”

Проектът на Igor има и интерактивен прототип, който може да видиш от линка по-долу.

Демо
Описание на проекта


Whatsapp

Whatsapp

Следвайки принципите на iOS 7, Daniel Klopper единствено надгражда това, което messaging приложението Whatsapp представлява в момента.

Още изображения на проекта


Instagram

Instagram

Въпреки че външният вид на Instagram има своите плюсове, следващият редизайн Robin Gurski прави с цел увеличаване на въздействието на индивидуалните снимки. Освен това отстранява няколко части от потребителския интерфейс и ги заменя с жестикулиране, за да опрости user experience-а.

Още изображения на проекта


Tumblr

Tumblr

Всъщност Tumblr винаги е изглеждал добре, но пък този варант на Teemu Paananen ни допадна също толкова, колкото сегашната версия на микроблогинг платформата.

Виж проекта в по-голям размер
Източник

Windows-8

Windows 8

Едва ли някой е очаквал нещо, което Phyek е нахвърлил набързо по време на зимната си почивка, да се превърне в огромен повод за дискусия по целия свят. Редизайнът му на Windows 8 създава единна среда на операционната система и прави опит да избяга претрупването на елементи.

Още изображения на проекта
Източник


Skype

Skype

Този редизайн на Mike Clarke ни допада най-вече защото изглежда различно от това, което си представяме, че Skype трябва да бъде.

Виж проекта в по-голям размер


Facebook

Facebook

Приложението на Facebook за iOS устройства толкова често се променя, че сякаш дори Facebook нямат ясна визия за външния му вид. Ето application-а през очите на хърватина Unity.

Още изображения на проекта


Yahoo!

Yahoo!

Кога за последно си влизал в yahoo.com? Със сигурност е било отдавна и то може би единствено, за да хвърлиш око на (вече не толкова) новата версия на сайта. А колко време се задържа в него? Вероятно малко. Това са въпросите, които си задава Dann Petty, когато решава да направи редизайн и да опрости главната страница на Yahoo!.

“Трябва им промяна — вълнуваща, изненадваща, смела. Понякога ми е трудно да повярвам, че в сайта влизат повече от 700 милиона посетители месечно. Какво правят там?”

Още изображения на проекта


Snapchat

Snapchat

Лондонският дизайнер Jack Lalley предлага доста различно преосмисляне на Snapchat – приложение за изпращане на снимки, които получателят може да види само за няколко секунди.

Още изображения на проекта