На 19 ноември тя ще покаже своя дипломен проект под форматa на дигитална инсталация, в която главна роля играеш ти.
Мястото е Cosmos Co-working camp, часът – 19:00.
С CHROMA Елен изследва връзката между човек и природа – естествено и дигитално. Черпи вдъхновение от формите и цветовете, които металите създават по време на обработка.
Силуетите са минимални, но с детайли, вдъхновени от 70-те (яките, панталона, който е разкроен, плисираните поли и бомбър якето). Сред материите се открояват неопрен и студена вълна, която също е препратка към седемдесетарската мода. Принтовете са дигитално принтирани. Повечето дрехи са замислени да имат А-силует и да са по-обемни в профил. Много интересен е гърбът на якето, който напомня на костенурка.
За проекта Елен създава и мобилно приложение, чрез което всеки може сам да “играе” с металните форми, преминали през дигитална обработка. Проектът цели да покаже, че дигиталното изкуство е достъпно за всеки, като направи човекa зад екрана част от процеса, а не само страничен наблюдател.
След като отвориш приложението, което ще откриеш на chromaproject.co, имаш възможността да “разбъркаш” разтопени метали и да “порисуваш” с тях. След неограничено количество творческа игра създаденият от теб принт може да се прехвърли върху някоя от дрехите на Елен, а ти да получиш свой собствен уникат от колекцията. С други думи, в четвъртък не забравяйте мобилните си устройства, защото на това културно събитие използването им ще бъде препоръчително.
02
03
04
09
05
06
07
10
08
11
12
12a
13
15
10a

Във вечерта на 19 ноември в Cosmos Co-working camp освен работата на Елен, ще можеш да видиш и дипломния проект на Теодора Вукодинова – Frequencies, вдъхновен от светлината и отраженията, създадени чрез нея, връзката между звука и светлината. Ще се видим там!