Идеята за новия проект беше, че във всеки календар основната информация е поднесена с цифри. Но досега не съм срещал вариант, който да е изцяло и единствено от цифри. Имената на месеците играят основна роля, защото те отново са цифри, но конструирани от прости геометрични фигури, които затварят цветни пространства. Това всъщност е и фундамента, по който съм изградил и целия календар и цифри и геометрия, както е и името му. Дотук всички проекти на календари, които създадох, бяха грейскел (черно-бели). Този път реших да добавя и жълто.

Защо жълто? Исторята е следната. Преди много години един приятел дизайнер – Климент, си създаваше профил в Behance и стана така, че отнесе една “лека” конструктивна критика от мен за цветовете, които беше ползвал, за да оформи проджект портфолито си. Разбира се, той ме провокира с отвения отговор “добре кажи какви цветове да използвам?” Без да се замислям предложих ЖЪЛТО, черно и основния цвят на сайта бяло. За мен тази комбинация е “най-технически” балансираната и винаги съм си мислел, че германците са сбъркали с червения цвят в националния им флаг. ;)

Календарът отново е лимитирана серия от 150 броя – препратка към ’15. Максималното количество, което можете да си поръчате, е 5 броя. Всичко се върти около цифрите 1 и 5. Днес е 15-ти, когато стартира и онлайн.

Календарът може да се купи от 15.asenpetrov.com.
Цената за България е 15 лв., а цената за Европа e 15 евро.