Трите тролаТрите Трола просто е от местата, където сте наистина добре дошли. Сам, с приятели, с неприятели (идея за цивилизован начин за разрешаване на спор – бел.а.), че дори и с животно. Не си водете змиите, но ако имате куче например то е повече от добре дошло. Ще бъде обслужено не по-зле от вас. :) 

Говорим за прекрасен нов клуб за настолни игри, намиращ се в центъра на София на ул. “Оборище”, а троловете наистина са трима в лицето на собствениците на клуба Жени, Петър и Вили. Те самите са сърцати играчи и когато заради хобито си натрупват респектираща колекция от игри решават да отворят място, в което да се срещат хора като тях и да се забавляват заедно. По техните собствени думи “Board Game Bar “Трите трола” се зароди като идея още преди години, когато през една снежна зима, в една топла къща, в едно малко градче в Германия за пръв път играхме Катан…”

Обстановката е много уютна, интериора се развива непрестанно, както и листът с редовни посетители и предразполага към часове наред прекарани в забрава. Клубът е разположен на две нива, което е супер удобно да се използват от големи компании играчи по отделно. Дотолкова отделно, че дори да слушат различна музика в двете зали. Тук е позволена всякаква музика, като единствено има наложено вето на чалгата. 

Трите тролаЕнтусиазмът на троловете е неизчерпаем, както и идеите им да направят престоят на гостите им по-приятен и интересен. За доброто настроение на всички има прекрасено барче, от което може да се вземе от кафе и чай до различни видове бири, някои от които не се предлагат на много места в България. Биричката тук е на почит наред със спортсменството и спазването на правилата. Любителите на твърдия алкохол също не са пренебрегнати, а щастливите победители в игрите могат спокойно да почерпят загубилите с майсторски шотове.

Игрите, които могат да се играят тук са изключително разнообразни. Списъкът съдържа над 100 такива – за големи и за деца. Каркасон, Катан, 7 Wonders, Игра на тронове, Селище, Андор, Фреско и много други ще ви зарибят за минути и няма да ви оставят безучастни за часове наред. Организират се различни турнири, месечна класация на най-добрите играчи с най-много победи, води се статистика, а най-запалените могат и да си купят някоя от любимите игри на преференциални цени.

Трите трола
Трите трола

Редно е да отбележим, че троловете не са случайни играчи – Вили е двукратен шампион на България по Каркасон и представя страната ни на световното в германския град Есен. През есента, разбира се. Те са налице в клуба за да ви съветват, напътстват или просто за да ви правят компания. 

Както казват самите те, “времето при нас е разтегливо понятие, а понякога може и да спре, затова входът ни за игри е 3 лева – без значение колко часа играеш”. За деца до 12 години таксата е наполовина.

Board game bar ”Трите трола“ е на ул. “Оборище” 80, в непосредствена близост до кръстовището с ул. “Черковна” и работи всвки ден от 12 до 22 часа, но доколкото познаваме домакините ако не сте приключили играта си няма да ви изгонят за да затворят.

Повече информация може да откриете на фейсбук страницата им facebook.com/threetrolls.

Трите трола

Трите трола

Трите трола

Трите трола