[wide][royalslider id=”35″][/wide]

Каркасон е клуб за социални игри, където можеш да се събереш с приятели и да забравиш за времето като мерна единица на каквото и да е. Клубът ти предоставя възможността да играеш на около 50 настолни игри, а съдейки по кутиите им изборът ти ще бъде труден. Особено ако не можеш да взимаш лесно решения.

В нашият случай на помощ се притече Калоян. Попитахме го кои са най-популярните игри в Каркасон и без да се замисли той извади Dixit Odyssey. Играта е нещо като асоциации, но с карти. Всеки играч получава определен брой карти с изображения. Този, които е на ред казва дума, с която асоциира една от картите в ръката си като я поставя на масата с лице надолу. Всички останали играчи трябва също да поставят по една карта, която асоциират със съответната думата. Следва гласуване на коя е оригиналната карта и после скачат зайчета, броейки точките на всеки играч.

Клуб за социални игри Каркасон

Другата игра, нa която Калоян ни научи се казваше Indigo. Правилата на Indigo няма и да направя опит да ви обяснявам. Не защото изгубих, ами защото играта е малко по-заплетена. Иначе ако изключим гласа на момичето в компанията единодушно решихме, че това беше по-интересната игра.

Клуб за социални игри Каркасон

Предлагам ви да посетите Каркасон, докато все още се намира на ул. Хан Крум 16, защото лятото е време за море и клубът обикновено се мести там. В Каркасон таксуват по три лева на час (като третият час е безплатен), както и по три лева на нещо за пийване. Звучи повече от необходимото, но забавлението си заслужава.

Каркасон работи от понеделник до неделя от 15:00 до 22:00.