Идеята за използването в ежедневието ни само на чисти био продукти в най-общия случай е точно толкова наболяла, колкото и модерна.

За наше удоволствие обаче, открихме място, което буквално проповядва тази идея, но по начин, който би могъл да бъде определен само така – със стил.

Точно стилът е това, което отличава места като малкия, леко закътан, но по дизайнерски секси магазин Шипка.

След интересен разговор със собственичката Калина Петрова, разбрахме, че тя е успяла да преобрази по брилянтно адекватен начин старата месарница на ул. Проф. Асен Златаров и да направи от нея място, в което не само се чувстваш добре, пазарувайки грижа за себе си, а и искаш да имаш като свое, просто по принцип.

Пространството предлага абсолютно чиста козметика и продукти с растителен състав, които са 100% натурални, сертифицирани и далеч от лабораторни процеси и честно казано, след като усетиш аромата на само една капка органично лавандулово масло, ти се иска никога да повече да не си купуваш продукт, различен от наистина натурален. Защото усещането е истинско!

DSCF0802
DSCF0803
DSCF0779
DSCF0800
DSCF0778

Въпреки всичко, магазин Шипка е далеч от завоелираната претенция на био стила, той е “място за чиста козметика“, озвучено от интересните и занимателни изречения на Калина, която лично ще те посъветва, буквално от личен опит за всеки един продукт вътре.

Изборът правиш сам измежу очудващо голямо разнообразие от продукти за кожа, гримове, фини перилни препарати и ароматерапия с масла, а за силно запалените по идеята, скоро подземното помещение ще бъде превърнато в т.нар. “Шипка -1”, където по вълшебно алхимичен начин, ще можеш сам или със съдействието на специалист да избираш и смесваш растителни масла, подходящи на твоя вкус и кожа.

Ние за финал избрахме три продукта, които Калина ни препоръча като универсални и почти задължителни за всеки дом.

magazin-shipka-suki-a+m-Berlin-laundress

Овлажнител за смесена кожа Suki – 68 лв.
Крем за ръце I+M Berlin – 19 лв.
Сапун с етерични масла за премахване на петна The Laundress – 15 лв.