[wide]
rub9sm
rub6sm
rub11sm
rub8sm
rub10sm
[/wide]

Напоследък районът около “Докторската градинка” и ул. “Оборище” започна да се превръща в онази София, за която много от нас доскоро мечтаеха.

На свой ред, „Ластици” – единствената галерия в столицата, създадена само за фотография – намира новия си дом в уютна стара къща точно в тази част на София – на ул. “Герлово”.

Новото простраство играе ролята на галерия за фотографии, както и на шоурум за мебелите от масивна дървесина на Woodo Studio.

Галерията разполага с изложбено пространство, зала за фотографски принтове и книги и малка библиотека, специализирана за албуми в областта на фотографията и визуалните изкуства. Можете да избирате измежду огромни фотограми или пък малки лимитирани картички, албуми, фотографска литература, малки и големи копия, благородни процеси.

rub2sm
rub1sm
rub5sm
rub4sm
rub3sm

В България определено липсва култура по отношение на художествената фотография. Повечето хора все още са склонни да купуват най-вече живопис, но не и фотография във вид на качествени копия. Може би атмосферата и експонатите на “Ластици” ще започнат да променят това.

Галерия “Ластици” се намира на ул. “Герлово” 13 и работи всеки ден между 11:00 и 20:00 часа.

[aside]Photography: Yana Lozeva[/aside]