Добре дошъл в “Ренесанс” — ново място, разположено в сърцето на София, което ще те отведе в изцяло друга епоха.

Срещнахме се с двама от основателите на бара, които ни разказаха малко повече за него. Това са Александра и Ясен — млади, но със солиден опит в менажирането на заведения.

DSCF0528

DSCF0537

DSCF0531

DSCF0553

Още с влизането си се попитахме дали това място не е всъщност за тежкари, които обичат уиски, каквито не сме. Моментално осъзнахме какъв е отговорът на въпроса ни — ни най-малко. Това всъщност е бар, който например би открил из улиците на Лондон. По време на разговора ни с Ясен и Александра разбрахме, че целта на мястото по-скоро е да се превърне в туристическа дестинация, която да посещават чужденците, идващи в София, но и онези българи, които обичат да общуват с такива или да ходят на сходни места като J.J. Murphy’s или Flip Flop.

Самото заведение е разположено на централна локация в София — на ул. “Граф Игнатиев”, близо до кръстовището с ул. “Георги С. Раковски”. Ясен и Александра споделиха, че собственикът на предишното заведение го е държал чисто по навик — понякога е правил оборот от 16 лв. на ден, а лоялни посетители са били няколко от личните му приятели.

DSCF0554

Интериорът изцяло напомня за времената на Ренесанса и всеки един предмет в него е подбран внимателно. В него ще откриеш много картини — селекция на творби от златните времена на Ренесанса и Нидерландското изкуство.

DSCF0535

DSCF0534

Може да се каже, че един от специалитетите на “Ренесанс” е уискито — има огромен избор от марки в ниския, средния и дори високия клас уиски. В бара могат да бъдат открити и лимитирани брандове, които би могъл да опиташ на малко места.

DSCF0543

DSCF0545

DSCF0550

DSCF0552

В “Ренесанс”, разбира се, има и бира. Това, което ни впечатли обаче е фактът, че там можеш да опиташ както наливен Leffe, така и Gunness.

DSCF0559

Музиката със сигурност няма да те отблъсне ако си любител на конкретен жанр — тя не се ограничава в определени стилове и със сигурност ще допадне на доста хора. Интересно е, че в четвъртък и събота ще има пиано вечери, в сряда — суинг, а петък ще бъде ден за партита с по-шумна музика или събития.

DSCF0532

“Ренесанс” е едно от тези места, които могат да помогнат за развитието на потенциала на ул. “Граф Игнатиев”. Гледката отвън напомня за София, но интериорът — за Лондон.

Официалното му откриване е на 21 ноември, от 20:00 часа. Намира се на ул. “Граф Игнатиев” 24. Повече можеш да разбереш от Facebook event-а на “Ренесанс” или директно от страницата на бара.