НОВОТО МЯСТО

Отдавна исках да намеря място за втора Шипка. Всъщност, още след първата година на “Златаров”. тогава изборът на помещения беше по-малък. Бях си харесала само едно, на “Ангел Кънчев”. Оглеждах го известно време, накрая се отказах и не съжалявам – сега срещу него зее паркинг на чакъл.

Shipka
DSCF8699
DSCF8696
DSCF8694
DSCF8685
DSCF8681
DSCF8697

Гледката от магазина е важна. Все пак, ние прекарваме цял ден с лице към нея. Когато влязох на “Раковски”, за първи път видях отражението на иначе безобразната за мястото си сграда отсреща. И разбрах, че този висок стъклен пейзаж, полицейските коли и такситата, които минават ниско долу, са различното, което търсех.

В този малък и тесен столичен град, всички са обърнали поглед към три улици. Имаме нужда от по-широко разбиране за периферията на центъра, за ръба, за нетипични места, на които да се появи малкият бизнес. От леееко избутване на градските стени. Така постепенно интересната част на града ще става по-голяма.

Ето например, двата магазина Шипка са в страшно различни райони, а разстоянието между тях е само 20 минути пеша!

Отворихме нов магазин и защото през последната половин година разнообразихме селекцията си от предлагани продукти. Имахме нужда буквално от още една витрина.

ПРОДУКТИТЕ

Ambre Botanicals е млада лондонска марка за сурова, ръчно правена козметика. Видях ги за първи път в Wallpaper – страхотни опаковки и супер богат състав. Поръчахме мостри преди две години. Харесаха ни, но не можахме да ги внесем, имаше технически неудобства. Свързахме се отново с тях преди няколко месеца. Оттогава се радват на голям интерес и вече имат рецепти-звезди сред клиентите ни – кремът за лице с тиква и кокум, маслото за вана с билки, сапунът са лице с авокадо, ши и оризово брашно.

DSCF8705

Масло за вана с розмарин, мащерка и мента от Ambre Botanicals – ароматните масла превръщат ваната от приятен в божествен ритуал. Този вкусен и ободряващ бленд от розмарин, мащерка и мента ти помага да премахнеш стреса, умствената и физическа умора, да изчистиш съзнанието и да регулираш дихателните проблеми. Базовите масла от памучни семена, сладък бадем и рицин подхранват, успокояват и изглаждат кожата. Блаженство!
Цена: 50 лв.

Stop The Water While Using Me! е немска марка, която също преди една-две години открих онлайн в сайта на едно от големите изложения за натурални продукти. Естествено, впечатли ме името им, а всъщност – послание. Stop The Water са изключително фини, имат страхотни аромати и интересен състав. Вълнува ни цялостното представяне на една серия – философия, рецепти, етос. Е, това са те. Абсолютно безупречни във всяко отношение. Когато разгледаш инстаграма на тези хора, разбираш, че не се шегуват!

DSCF8708

Масло за тяло със сладък бадем и смокиня от Stop The Water. С нотка на току-що набрани бадеми и зряла смокиня, този еликсир за тяло развива неустоим, докоснат от слънцето аромат. Подхранващото масло от био бадем се грижи за кожата и проявява нежност дори към най-чувствителната. Екстрактът от смокиня й доставя подхранващи ензими и питателни вещества, оставяйки я гладка, мека и допълнително овлажнена. Фино топящите се масла от бабасу и орех успокояват кожата и я подхранват с Витамин B. Комбинацията от касис, кардиосмермум и розмарин приласкава раздразнената кожа, докато тази от страстниче, ориз и асаи я прави екстра-гъвкава.
Цена: 50 лв.

Душгел с диви билки от Stop The Water – С ароматното си масло от портокал и цветната вода от нероли, тази рецепта събужда тялото и духа. Лимоновият балсам стимулира естествените функции на кожата. Душгелът има дълбокопочистващи свойства и дава на тялото естествено усещане за свежест и нежна грижа. Комбинацията от фино-почистващи вещества и подхранващи липидни ободрители почиства кожата, без да я изсушава. Гелът ви помага да започнете деня с обновена сила и енергия.
Цена: 26 лв.

Pacific Shaving Co. е американска марка за продукти за бръснене, каквито в Шипка доскоро почти липсваха. Направихме онлайн проучване и разбрахме, че можем да им се доверим. Така се появиха при нас. Имат две серии – класическа и с кофеин, както и чисто масло за бръснене.

DSCF8706

Мъжки крем за лице от Pacific Shaving Co. – Чуден супер лек крем, който ползваш след перфектното бръснене или просто за да овлажниш лицето. Уникален бленд от мощни антиоксиданти, които хидратират кожата и поддържат здравия й вид през целия ден. С мандарина, жожоба, авокадо, нар, морски зърнастец, арган, зелен чай.
Цена: 23 лв.

DSCF8707

Отличен афтършейв с натурален кофеин от Pacific Shaving Co., който намалява червенината и ти дава адски свеж вид. Не може да замени сутрешното кафе, но дава екстра кик на сутрешния ти ритуал. Съдържа още арган, авокадо, мента, ши, абисинско масло.
Цена: 25 лв.

Новият Магазин Шипка на Раковски 159 работи от 11:00 до 20:00 часа всеки ден без неделя, a събота събота от 11:00 до 19:00.