На ул. Ангел Кънчев 20 се появи ново място за традиционни сандвичи от цял свят. Идеята е на Ву Нгуен, който помним от Master Chef.
Ву започва да готви преди около 4 години. С жена му посещават кулинарен курс за двойки с френска и американска кухня. Така той се влюбва в готвеното. Жена му забременява и започват да готви вкъщи. Когато тя ражда, Ву излиза в отпуск за месец. Намират книга с 80 известни рецепти от цял свят и пробват почви всички.

DSCF2658

В един момент им омръзва живота в Щатите. Октомври 2013 г. продават почти всичко, което имат там, събират си багажа и идват тук, откъдето е родом съпругата му. Заедно създават софтуерна фирма, но да стоят по цял ден заедно вкъщи също се оказва лоша идея. По това време тече записването за Master Chef. Ву решава, че няма шанс, но жена му смята, че трябва да опита и го записва.
DSCF2657
DSCF2641
DSCF2640

“Казах си, че ако успея да стигна до кастинга, ще е супер. Останалото вече се знае… Стигнах докъдето можах. В същото време успях да изляза по-рано, докато хората все още ме харесваха, което също е плюс,” споделя той.

Разказва, че пътува много, но основните спомени, които му оставят за всяко място, са спомените за храната, особено за уличната храна. На шега казва на жена си, че един ден, като се пенсионират и съберат пари, ще отворят заведение за международни сандвичи. Забелязал е, че каквото и да поднесеш на човек, ако го презентираш в хлебче, се приема по-добре. Събира най-различни списъци с най-популярните традиционни сандвичи. Открива, че сандвичът бан ми, с който израства във Виетнам, оглавява почти всеки от тях.

DSCF2647
DSCF2651
DSCF2650

Видовете сандвичи в UVU са 5 и няма да бъдат повече, но ще се променят всеки месец. Засега концепцията му е традиционни сандвичи и то “истински, които хората са яли с години”. Продуктите им се доставят всеки ден, нямат фризер и храната винаги е прясна, същото важи и за хляба, който идва от холандската пекарна Jovan.

DSCF2638

Заедно с Боян, също участник в Master Chef, проектират кухнята, а с жена му измислят дизайна. Всеки член на екипа участва в “сглобяването” на мястото. Всяко парче мебел е издялкано и сглобено ръчно.
Вече със сигурност събра достатъчно причини да го посетиш, така че, какво чакаш?