В Лондон има от всичко. По много. Богатото разнообразие от заведения и магазини, които те приканват със страхотния си интериор и минималистично лого не винаги предлагат най-доброто, което можеш да опиташ, докато си тук. В помощ на всички, посещаващи града за кратко или дълго, идва този кратък списък, съставен и лично изпитан, благодарение на помощта на моите местни приятели и спестените ми пари.

Patty & Bun

_DSC8436
_DSC8438d

Всеки един гид трябва да започва с едно добро място за бургери. 
А и не си бил в Лондон, ако не си изял поне един вкусен бургер. Имат си всичко – чедър, сочно, хубаво изпечено телешко месо и сос, който според моя приятелка може да се опише единствено като super delicious mess. Картофките са хрупкави и с подправки, а майонезата, която получаваш към тях (при запитване) е по специална рецепта на Patty & Bun и сто на сто не си ял такава през живота си.
Намира се на James str, в близост до Oxford street, а също и на Liverpool str.

Pizza east

_DSC7904
e
_DSC7900
_DSC7893

Pizza east в “Шордич” е мястото, от което започва една добра петъчна вечер. Пицата е с хрупкаво тънко тесто, моцарела, босилек и още много и все вкусни италиански деликатеси. Оттук можеш да закупиш както добро вино, така и ароматни италиански подправки, сосове и други вкусотии. Pizza east впечатлява с широкото пространство и урбанистичен, типично по източно-лондонски, дизайн. 


The Juice Well

_DSC8401
_DSC8396
_DSC8392
_DSC8381
_DSC83

Даже и да не си почитател на здравословните храни, ще се влюбиш в смутитата и соковете, които носят забавни имена като The Daddy, Kick Ass, Easy Rider etc. Освен че са много вкусни, те са изключително полезни и дори засищащи, защото освен плодове съдържат семена чия, бадемово и кокосово мляко, сурово какао и още, и още. 
<a href=The Juice Well се намира в Сохо и е чудесно място откъдето със смути в ръка може да започне съботната ти туристическа разходка.

The Breakfast Club

_DSC7806
_DSC7852
_DSC7857
_DSC7832
_DSC7858

The Breakfast Club в Хокстън. Англичаните знаят как да правят неделен брънч. Пример за едно от успешните места за качествени закуски е точно това. Освен традиционните тост сандвичи с яйца, приготвени по всякакъв начин, се предлагат и американски палачинки, богато гарнирани с наденички, бъркани яйца и картофки, а в добавка получаваш и традиционен кленов сироп, произведен специално за The Breakfast Club. Освен с хубави закуски и хип локация, The Breakfast Club в Хокстън може да се похвали и със седмични прожекции на филми, благодарение на инсталирания в задната стая проектор.

Climpson and sons

_DSC8001
_DSC7981
_DSC7993
_DSC7978
_DSC7976

Climpson and sons е мястото с най-доброто кафе в Лондон. Кафето на Climpson and sons е произведено от еспресо смеси и зърна с доказан произход. Cortado, flat white или обикновено лате, няма да сбъркаш с избора. В събота обикновено е много натоварено, заради маркета, с който е известна улицата, на която се намира заведението, а именно Broadway street, затова пък в неделя е спокойно и много по-приятно.