Този път ти поставяме на карта културната инфраструктура на София. Culture Map е проект, който събира на едно място пространства, които имат огромен потенциал да се превърнат в сцена на следващото най-интересно културно събитие в столицата.

Знаеш ли, че в София има 159 читалища или с други думи това са 159 различни локации, в които може да организираш литературно четене, премиера на новия си документален филм, работилница за пролетни сладки или каквото ти хрумне? Те са разпръснати из целия град. Откога си говорим за децентрализация на културния живот и това е само малка част от местата, които екипът на проекта ни представя — вече съществуващи пространства, които не се използват по най-рационалния начин като физкултури салони или училищни дворове. Няма да ти разказваме и за безбройните идеи, които ни дават потенциални културни пространства — старите софийски кина, изоставени индустриални сгради, празни трафопостове в междублокови пространства или дори улицата с кестените в кв. “Надежда”.

Оставяме те на картата… Проектът е реализиран от фондация “София за Култура и Изкуство”, съвместно със сдружение “Трансформатори”.


Целият списък от проекта Culture Map можеш да откриеш на culturemap.bg.

Culture-Map-04
Culture-Map-05
Culture-Map-01
Culture-Map-02
Culture-Map-03
Culture-Map-08
Culture-Map-06
Culture-Map-07