Има места, ти действат като бумеранг — при всяка вероятност ще се върнеш в тях. Влиянието им върху теб се постига лесно и ефективно — отиваш на едно място, отваряш на раздел “Бургери” и прочиташ в менюто неща като “телешки бургер в комбинация с разтопен отлежал чедър, синьо сирене или ементал” или “панирано пилешко филе в комбинация с разтопен камембер и нашия боровинков сос”.

След това поръчваш едното, без да си напълно сигурен какво е разтопен камембер като мен например, но пък убеден, че ще е вкусно. Поглеждаш по-надолу и разбираш, че има лучени кръгчета — домашно приготвени с хрупкава коричка. Взимаш и тях. При смесването на всички тези прекрасни вкусове на едно място — твоята уста — знаеш, че си открил ефекта бумеранг.

Boom! Burgers & Steaks
Boom! Burgers & Steaks
Boom! Burgers & Steaks

Boom! Burgers & Steaks е едно от тези места. Намира се в София на ул. Кърниградска 15 — една красива уличка на ъгъла на булевард Витоша. Заведението предлага малко, но добро меню от бургери и стекове с фокус върху телешкото месо. Вече съм успял да опитам почти всички видове — The Classic, The Cheeseburger, The Boomburger и The Chicken Camembert.

Разбира се, създателите на Boom! са помислили и за онези, които не ядат месо — има избор от вегетариански бургер (патладжан на скара със запечено козе сирене, печени домати, рукола и сос от сладки домати), салати (салата от рукула и салата от домати и мариновано сирене) и десерти (чийзкейк, шоколадов пудинг, бухтички и шейкове).

Boom! Burgers & Steaks е задължителна дестинация за ценителите на хубавия гурме бургер и стек. Работи всеки ден от 11:30 до 22:00 и има много приветлив персонал. Можеш да откриеш пълното меню в официалния сайт, а ако вече си бил там, то сигурно вече си им фен, за да ги харесаш във Facebook.

Boom! Burgers & Steaks
Boom! Burgers & Steaks
Boom! Burgers & Steaks