[wide]Shit Box[/wide]

Пролетта дойде. Времето се затопли. Скоро идва и лято, а с него стартира голямата миграция на всякакви хипстъри, младежи, старежи и други странни и обикновени хорица. Всички те се различават по абсолютно всичко освен по три неща, които лично аз намирам за единствените общочовешки категории, извън раждането и смъртта. А именно — ядене, секс и отделяне. За ядене и секс няма да говорим. Ще се концентрирам върху отделянето. То, както знаем, бива два вида. Е, има и трети, но той се случва рядко. Аз като един виден любител серолог винаги съм се интересувал от иновациите в областта и наскоро попаднах на нещо, което намирам за изключително приятно и полезно.

Всички обичаме да пътуваме. Цяло лято предстоят фестивали, къмпингуване, риболов и други видове love. Твърде често въпросът с толетните по тези места е повече от критичен. Особено по морето. Често тоалетни липсват или ако има, то по-добре да ги няма защото рядко (обичам тази дума) разполагаме с подходящ скафандър под ръка за да се престрашим да влезем вътре. Да не говорим за ужасът от химични тоалетни, който изпитвам, влизайки пиян вътре и имайки чувството, че всеки момент някой, гледал повечко епизоди на Jackass ще ме обърне с нея и цялата прелест вътре ще смени адресата си с моя милост.

Shit-Box-1
Shit Camo Pack | Festival toilet
£18.99
Shit-Box-1
Ploo Pack | Camping Toilet
£18.99
Shit-Box-1
Shit Box Pack | Festival toilet
£18.99

За наше щастие (обичам и тази дума) някой със същите притеснения е получил просветление в момент на нервно стискане на бузи, попивайки студена пот от челото, чакайки да се освободи вездесъщият вонящ кошмар и е намерил заветното разрешение на този така деликатен, бих казал, казус. Името на моя герой е Ричард “Дъ Биг Шит” Уортън, на който още през 1989 по време на фестивала в Гластънбъри му хрумва, че ако кутийката с кърпички Kleenex в ъгъла на палатката му имаше малко по-голям отвор, беше по-здрава като картон и имаше в нея найлонова торбичка можеше да му спести доста мъки и да го направи горд собственик на палатка със собствена тоалетна вътре. Хрумване, което дълги години не го оставя на мира и 20 години и около 50 прототипа по-късно той изобретява мечтания Shit Box. След като създава и фирмата си, съвсем резонно кръстена The Brown Corporation, той превръща идеята си в бизнес.

Shit Box

Shit Box е изключително мобилна картонена тоалетна, украсена със симпатичното лайненце Малкия Джак, която според мен в известна степен направо спасява човешки животи. Това обаче съвсем не е всичко. Към нея има 10 специално разработени биоразграждащи се найлонови торби за производството ни. Нещо повече — тоалетната се предлага в няколко цвята и разновидности, съобразявайки се и с последните модни тенденции. Има такава с графични изображения, както и моят фаворит Shit Camo Pack — представляващ камофлажен патърн от малки камо лайненца — зелени, кафяви и не толкова кафяви (да не кажа направо нездрави). Конструкцията, както и самият картон са замислени така, че да издържат и най-натежалите представители на фауната. Тук съвсем в реда на нещата някои ще попитат какво правим ако завали — кенефът си е от картон? И за това са помислили хората. Предлагат 100% водоустойчиво светло сиво костюмче за тоалетната и така вече функционалността на продукта става безспорна.

Край на гнусните химии, копаенето на дупки в пясъка и сложната еквилибристика из храсталаците. Shit Box струва 15 паунда и срещу още 5 такива може да бъде доставен до България в рамките на 10 дни ако го поръчате от thebrowncorporation.com.

Пожелавам ви приятно… лято!