[wide]Супергеройска антология от Taschen[/wide]

Има много теории за това защо толкова харесваме супергероите – от модел на подражание за подрастващите (и не само), до психологическата нужда от идеализирането на уж обикновени хора, които получават дарба и се борят срещу несправедливостта.

В различните периоди лошите се променят от руски учени, инспирирани от Студената война, до фанатични терористи, които за съжаление са много актуални след 11 септември. За сметка на това, добрите винаги са добри, дори и с нюанси на отрицателни черти, важното е, че те винаги са на точно моясто в точното време, за да спасят света.

През юни 1938 излиза първият комикс с костюмиран мъж с две идентичности, който притежава свръхестествена сила – Superman. В последствие той става прототип на всички супер герои. За жалост, днес супергероите са по-скоро в 3D вариант за разлика от зората на комикс книгите.

[royalslider id=”21″]

Но все пак, ако изпитвате носталгия или пък искате да разберете как са ставали нещата в доброто старо минало,от издателство Taschen са подготвили антология, наречена “The Golden Age of DC Comics-1935-1956” ,която в повече от 400 страници проследява първите прояви на супер героите на DC Comics – Superman, Batman, Wonder woman и още стотици други. Книгата включва и ексклузивно интервю с Joe Kubert.

“The Golden Age of DC Comics-1935-1956” можете да поръчате тук.