[wide]
[/wide]

Наясно съм, че звучи малко тъпо да ви убеждавам колко е яко да ходиш на парти от вкъщи. Компютърният екран и домашните колонки/слушалки далеч не са същото преживяване като системата и атмосферата в клуб. Момчетата от лондонския boilerroom.tv обаче вече близо 3 години се опитват да опровергаят това мислене.

За тези, които за първи път чуват това име – Boiler Room е музикално предаване, stream-ващо наживо звук и картина. Партитата, първоначално само в Лондон, в момента се състоят в четири отделни града – Лондон, Берлин, Лос Анджелис и Ню Йорк.

Предаванията станаха изключително популярни през вече почти изминалата 2012, бърза справка за това могат да бъдат огромния брой хора слушащи наживо, гледанията в YouTube, слушанията в SoundCloud, феновете във Facebook, последователите в Twitter и т.н. Не се и учудвам – селекцията на артисти е безкомпромисна. Смея да твърдя, че огромна част от смислените DJ-и и live act-ове в съвременната ъндърграунд електронна музика са минали през Boiler Room, а тези които още не са – най-вероятно скоро ще вземат участие.

Другата причина, заради която смятам че се дължи успеха на предаванията е нестандартната атмосфера на партитата. DJ-ският пулт, може би както никъде другаде, е обърнат с гръб към хората и с лице към камерата. Съответно и артистът е с гръб към хората – това до голяма степен олицетворява идеята на партитата – DJ-ят свири музика за себе си, това което най-много му е на сърце, без да се влияе от публиката. Неслучайно BR сетовете на повечето от добре познатите ни имена са съвсем различни от това, което бихме очаквали попринцип.

Колкото и да говоря за Boiler Room, най-добрия съвет, който мога да ви дам е просто да разгледате архива им, за да разберете какво имам предвид.