Ballantine’s представя кампанията Stay True People, която ще се опита да амбицира хора на възраст между 18 и 35 да открият своето истинско Аз като разкаже 10 вдъхновяващи истории на представители от Y-поколението в България. Тя стартира с историите на оперната певица Мила Михова и готвачът Добрин Атанасов и ще продължи с нова личност през всяка следваща седмица.

Днес Under The Line ще те запознае с Мила Михова, която разработи специален материал за сайта, анализиращ влиянието на социалните медии върху любовните взаимоотношения.

“Ние сме визуално ориентирано поколение. При нас абсолютно всичко е предварително систематизирано по наша лична концепция за лайфстайл, която е повлияна от сериали, филми, Tumblr, Twitter, Instagram…”

Виж какви са размишленията на певица в текста, който тя написа за нас, но не забравяй да гледаш и видеото по-долу.

Всяка нова седмица Stay True People ще отговаря на въпроси, свързани със смисъла на живота и мястото ни в него. Кариери, взаимоотношения, социален живот, външен вид и личностно развитие са основните теми, развити през субективния поглед на лицата, които са посланици на кампанията. Следи всичко около Stay True People на staytruepeople.bg.

50 нюанса Tinder

Автор: Мила Михова

Знаете ли какво си мисля тези дни. Животът не е това, което ни се случва докато правим планове. Животът е това, което не ни се случва, докато се блокираме в един единствен план — да ни бъде лесно. Такова нещо като “лесно” няма. Винаги някой плаща за това, което за нас е безплатно, винаги някой се страхува от наше име, когато ние сме бързи-смели-сръчни и винаги единствената противоотрова за страха е любовта. И така. Хората на моето поколение (което се наричало Y, прочетох наскоро, и било нещо като пълна противоположност на поколението Х) се стремяли винаги да им е лесно, да не се преработват, нищо да не им е на всяка цена. Твърде често и аз съм някъде между тези определения. Хората от моето поколение са приели fast food концепцията в цялото си съществуване. И това, което харесваме, и начинът по който възприемаме труда, и начинът, по който обичаме — всичко е през глава. 

Всичко е подчинено на това, че сме строгоселективно визуално ориентирано поколение. Хората около нас са се задържали, защото лайфстайлът им прилича на това, което сме харесали в Tumblr, Pinterest, Instagram. Защото невинаги сме привлечени от хората, но винаги сме привлечени от предполагаемия лайфстайл, който биха могли да ни оформят с присъствието си. Някакъв ап за живия живот. Харесвате еднакво кино, еднаква музика, той ще те снима тайно, докато ти четеш модерна литература, ти ще му готвиш вечеря и той ще я качва в Instagram “хаштаг-да-хаштаг-минава-хаштаг-през-хаштаг-стомаха”. Хаштаг-товаетолковаглупавочевсичкигоискаме. Ще намеря човек, който да сбъдне всеки мой реблог. Лодка-НА! Танци-НА! Нашето лудо лято в снимки-НА! Ще забогатеем рязко, ще обикаляме Италия и Франция с най-красивата стара кола на планетата, ще се напиваме безпаметно, ще се будим дезориентирани за всичко на света, но още по-влюбени, още по-визуално-интелектуално-житейски стилизирани, още по-невероятно ще бъде всичко, защото ще сме постигнали мир между две диви неща. С красив саундтрак, с добър ландшафт, с красиви дрехи, лежерно по някакъв свръхангажиращ начин. Аз не вярвам в това. Искам го без да вярвам в него. Моето поколение е възпитано във визуално мислене. Всичко чуто или прочетено е преработено в картина, и ако тази картина не ни харесва — не си я купуваме. Всичко това, което искаме, не ни се случва естествено, защото мислим прекалено много как ще изглежда в интернет.

“Всичко това, което искаме, не ни се случва естествено, защото мислим прекалено много как ще изглежда в интернет.”

После трябваше да намерим оправдание за това, че сме нещастни и психолозите измислиха “екзистенциалната криза на късните 20”. Периодът след 25, в който все повече се питаш защо всичките ти съученици вече живеят самостоятелно, работят, изкарват пари, женени са, имат деца, ще си купуват каравана, или каквото там, а ти все още си между работи, между жилища, между няколко европейски столици, сингъл, или пък във връзка, която те прави дълбоко нещастен, но все пак, не е толкова страшно колкото да останеш сам, щото they shoot single people, don’t they?! Това е добрата новина за всички нас. Имаме си синдром, имаме си официална, измислена от учените, тежко звучаща причина за постоянното отлагане, в което живеем. Kings and queens of procrastinating.

Във времето освен всичко друго ние станахме ужасно умни, ужасно информирани, темпото, в което всичко се случва, ни принуди да се интересуваме от духовни практики, емоционална интелигентност, хюмън дизайн. Появиха се хюмън дизайн, астрология и хомеопатия за домашните ни любимци. Изведнъж започнахме да търсим всякакво потвърждение и обяснение криза отвън, вместо да се обърнем навътре към себе си и да разберем какво у нас лично, би могло да бъде променено, за да приемаме себе си като единица, себе си, като част от модерното общество и най-вече да останем верни на това, което ни прави онова щракане с пръсти, за което няма точна дума, но винаги когато искаш да опишеш изключителен човек казваш “абе той е *щракане с пръст*!”. Защото колкото повече мисля по тези въпроси, толкова повече се убеждавам, че съществуването в двойка преди да си постигнал тази вътрешна настройка на самодостатъчност и оптимизация на Aз-а, толкова повече връзката ти се превръща в патерица за съществуването ти. А най-яките двойки, които познавам са двойки между двама абсолютно завършени сами по себе си хора.

“А най-яките двойки, които познавам са двойки между двама абсолютно завършени сами по себе си хора.”

Митът за половинките е пълна глупост. Двойка се прави от две единици. Елементарна емоционална математика. Не искам да съм лош пророк за поколението си, но моделът е този: прекалено дълго стоим сами, защото имаме прекалено декоративна концепция за начина си на живот с партньор. После, нито един партньор, колкото и да отговаря на концепцията ни, не е окей, защото прекалено дълго сме стояли сами и тайно е започнало да ни харесва. 

Добрата новина е тази. Колкото повече време минава и колкото по-целенасочено ние използваме това време, за да развиваме себе си, търсейки личните си кодове за самодостатъчност и самоусъвършенстване, ние се превръщаме в двойници на самите себе си. Двойници на това, което сме били преди година-пет-десет. И ако сме достатъчно умни и отворени повече към себе си, отколкото към това, което лайфстайла на аповете повелява, тези двойници ще стават все по-добри.