Ballantine’s представя кампанията Stay True People, която ще се опита да амбицира хора на възраст между 18 и 35 да открият своето истинско Аз като разкаже 10 вдъхновяващи истории на представители от Y-поколението в България. Всяка нова седмица Stay True People отговаря на въпроси, свързани със смисъла на живота и мястото ни в него. Кариери, взаимоотношения, социален живот, външен вид и личностно развитие са основните теми, развити през субективния поглед на лицата, които са посланици на кампанията.

Днес Under The Line ще те запознае с Благовеста Николова и Михаил Руев. Те живеят заедно от около 5 години и много обичат да посрещат гости, да организират както очаквани, така и непредвидени домашни партита. На мнение са, че добрите домакини винаги държат шкафа с алкохол добре зареден в случай на неочаквани гости и винаги имат готовност моментално да забъркат няколко лесни коктейла. Stay True People ги провокира да се развихрят в домашна обстановка, за да ти представят собствената си идея за това как може да направите домашен бар вкъщи, а коктейлите ви да се случват много по-лесно от очакваното.

Следи всичко около Stay True People на staytruepeople.bg.

Как да си направим домашен бар в 6 лесни стъпки

STP Mihail Blagovesta-1

Алкохол

Има няколко основни вида алкохол, които трябва да заредите — уиски, водка, джин и ром. Те са основа на много коктейли, но често ги консумираме и самостоятелно. Хубаво е да сте подготвени и с различни ликьори и по-леко алкохолни напитки, като Лиле и други, с които да допълните коктейлите. За по-големи партита, предвидете и текила!

STP Mihail Blagovesta-3

Безалкохолни

Тук изборът е неограничен — от газирани напитки като сода, тоник и кола, до плодови сокове и захарни сиропи. В повечето коктейли, безалкохолната част играе доста важна роля, така че, й обърнете специално внимание.

STP Mihail Blagovesta-4

Чаши

Купуваме чаши в най-различни форми, колекцията ни е доста богата, но нямаме нито един цял сервиз. Коктейлни, винени, чаши за уиски, за шотове. Повечето коктейли изглеждат супер в чаша със столче или ниска чаша, а защо не и в обикновен буркан. Само не забравяйте за сламките!

STP Mihail Blagovesta-5

Аксесоари и пособия

На първо място, заредете се с шейкър! Има разнообразни опции от метални, пластмасови, такива с изписани рецепти по тях. Препоръчваме металния, който се затваря изключително плътно и няма начин да излеете съдържанието му не където трябва. Лъжица с дълга дръжка, чук за намачкване на коктейлните съставки, хаванче, тапа за бутилки, мярка за алкохол — да, всичко това ще ви влезе в употреба! Препоръчваме да си вземете и големи формички за лед, тъй като големите ледчета се разтопяват по-бавно и държат питието охладено за по-дълго време.

STP Mihail Blagovesta-6

Хранителни продукти

Лимони, лайм, различни плодове според сезона, коктейлни маслини и коктейлни черешки, мед, захар, сол и черен пипер, сос Табаско и Уорчестър, свежи билки — всички те допълват и завършват вида и вкуса на всеки един коктейл.


Представяме и две изпитани рецепти, но препоръчваме сами да пробвате и да откриете любимите си вкусове!
Коктейлът на Бети за Мишо:
1 ч.л. мед
40 мл Ballantine’s
Сода
Розмарин за украса
Всички съставки се сипват в чаша, без да се смесват предварително в шейкър. Може да поднесете със свеж розмарин. Разбъркайте преди консумация.

Коктейлът на Мишо за Бети:
20 мл Absolut
40 мл Малибу
Сок от ананас
Сок от 1 лайм
Няколко кубчета лед
Всичко се смесва в шейкър и се сервира охладено.

STP Mihail Blagovesta-17
STP Mihail Blagovesta-10
STP Mihail Blagovesta-11
STP Mihail Blagovesta-12
STP Mihail Blagovesta-9
STP Mihail Blagovesta-14
STP Mihail Blagovesta-18