Preacher

начало: 22 май

Едно от най-очакваните заглавия този сезон с доста обещаващ трейлър и г-н Чар – Доминик Купър, в главната роля на отец Джеси Къстър. Къстър си е бил обикновен свещеник, докато свръхестествено събитие не го превръща, едва ли не, в божество. Заедно с бившото си гадже, вампир-алкохолик и едно момиче той се отправя на пътуване с цел, буквално, да открие Господ. Сериалът е по едноименния комикс и като сюжет много прилича на филма “Константин”. Въпреки че последният нямаше голям успех, Preacher се е заканил да ти открадне лятото.

Cleverman

начало: 2 юни

Една от най-интригуващите премиери тази година идва от Австралия и Нова Зеландия. На кратко, това е история за сегрегация и дискриминация на аборигените в една паралелна Австралия, където те физически са доста по-еволюирали от останалия народ. Cleverman е човекът, който предвожда техния клан, като освен власт, разполага и с обичайните свръхрсили – вижда в бъдещето, чете мисли, съживява мъртви и т.н

Outcast

начало: 3 юни

Още една адаптация на комикс със свръхестествена тематика, създаден от майстора Робърт Киркман, който стои и зад Walking Dead. В общи линии сериалът разказва за млад мъж, който се опитва да разбере защо е заобиколен от демони.

Feed the Beast

начало: 5 юни

Поредният сериал за готвачи. Този път с перипетиите на ресторантьорството се сблъскват Дейвид Шуимър и Джим Стърджис. Feed the Beast звучи семпъл, но обещава да е интересен: двама приятели мечтаят да си отворят собствен ресторант в Бронкс, но по пътя към сбъдването на мечтата си ще трябва да се справят с куп препятствия и най-вече – със себе си.

Animal Kingdom

начало: 7 юни

Сериалът е по едноименния трилър на Дейвид Мишод, донесъл му куп номинации и популярност. Да повториш този успех не е лесно, но не пречи да се пробва. Иначе историята е същата – след смъртта на майка му от свръх доза, 17-годишният Джош се мести при баба си, където го очаква опасен нов живот в сърцето на престъпен клан.

Braindead

начало: 13 юни

Положението е “Кралят умря, да живее кралят” – след като The Good Wife официално приключи, създателите му поднасят на хилядите жадни фенове нов сериал. Този обаче е съвсем различен. Млада, надъхана девойка получава първата си работа във Вашингтон, за да открие две неща: правителството е спряло да работи и извънземни са изяли мозъците на членовете на конгреса.

Queen of the South

начало:  21 юни

Наследникът на Narcos – Queen of the South, дава заявките да бъде главната луксозна криминална драма на лятото. Сериалът се основава на популярна теленовела по книга, разказваща истинската история на бедна мексиканка, която става влиятелна наркобаронеса в Испания.

Roadies

начало: 26 юни

Ако Vinyl не ти е стигнал, лято 2016 е подготвило достатъчно сериали за музика. Един от тях е Roadies, рожба на Камерън Кроу, който решава да се пробва в телевизията, и продуцента Джей Джей Ейбрамс. Сериалът показва живота на хората зад кулисите, които са причината концертите да се случват.

The Night Of

начало: 10 юли

Нова драма на HBO, която задължително трябва да се види. Римейк на британски сериал за криминално разследване около зловещата смърт на момиче. Но вместо от гледната точна на детективите, The Night Of се развива от гледната точка на обвиняемия. Както оригиналната версия, така и тази обещава да покаже грозната страна на съдебната система, която не познава що е то състрадание към онези, които всъщност трябва да защитава.

Stanger Things

начало: 15 юли

Един от основните герои в програмата на Netflix това лято с болезнено познат сюжет – в мистериозен град в средата на нищото изчезва момче. Майка му, в ролята Уинона Райдър, се опитва да го намери с помощта на най-добрия приятел на сина си. Както можете да се досетиш, търсейки го, тя се сблъсква със страховити събития. Едва ли ще е изненада и фактът, че зад сериала стои екипът на Wayward Pines.

The Get Down

начало: 12 август

Още едно музикално заглавие, този път с много по-високи амбиции и сериозни имена в кредитите. The Get Down, под режисурата на Баз Лурман, разказва за афроамериканската култура през 70-те в Бронкс, когато умира диското и се ражда хип-хопът. Тогава група тийнейджъри изследват музикалните катаклизми в квартала си, докато млада двойка мечтае да бъде диско дива, напук на религиозното си семейство.

За капак, в надпреватата се завръщат Wayward Pines (25 май), Orange Is the New Black (17 юни), Mr. Robot (13 юли) и Ballers (17 юли).