Encho Naidenov

Целта на създаването и дарението на Дигитален архив на „Съвременна българска фотография“ е естествено продължение на дейността на Мусиз в усилията й да опази и развие културното наследство и многообразие в България.

Alexander Osenski
Mihail Novakov
Stoyan Nenov

Изложбата Съвременна българска фотография е посветена на създаването на дигитaлна сбирка, включваща фотографи с българско гражданство, работещи в България или извън страната през последните 15 години. Тя включва фотографии в различните жанрове на фотографията, като се опитва да покрие най-добрите примери и покаже разнообразието на българското фотографско изкуство. Изложбата Съвременна българска фотография включва работата на имена като фоторепортерът на Reuters Стоян Ненов – първият българин, който става носител на наградата „Пулицър“, Мартин Чичов, който печели престижната награда на Nikon за екшън снимката, Надежда Павлова, отличена с награда от Международния олимпийски комитет (MOK).

Sevtoslav Karadjov
Martin Chichov
Nadejda Pavlova
Vasil Germanov

Kолекцията Дигитален архив на „Съвременна българска фотография”ще е публично достъпна на сайта на Държавна агенция “Архиви”.