Причината е, че това ще бъде ексклузивна прожекция за българските зрители и шанс да видят филма с носителката на Оскар, Жулиет Бинош, базиран на живота на полярния изследовател Робърт Пиъри. Филмовите критици в Испания сравняват работа на режисьорката Изабел Койшет по продукцията с тази на носителя на Оскар – Алехандро Иняриту.

affiche_Nobody_wants_The_night

Лентата разказва историята на съпругата на генерал Пиъри – Джозефин (Жулиет Бинош) богата и образована жена, която започва експедиция до Северния полюс, за да се срещне със съпруга си. По време на своето пътуване тя се среща със скромното ескимоско момиче Алака (Ринко Кикучи). Въпреки многобройните си културни и лични различия двете ще трябва да се сближат, за да оцелеят в суровите климатични условия на тундрата.

NWTN_3_©-LEANDRO-BETANCOR
NWTN_1_©-LEANDRO-BETANCOR

NWTN_©-LEANDRO-BETANCOR
NWTN_2_©-LEANDRO-BETANCOR

“Никой не иска нощта” е продукция, реализирана от Испания, Франция и България. Филмът е номиниран за девет награди Гоя през 2016 г. и печели четири от тях – Най-добро ръководство на продукцията, Най-добър оригинален саундтрак, Най-добър дизайн на костюми, Най-добри грим и коса.