Популярността на настолните игри в световен мащаб, а в последните години и в България, нараства все повече. Поредното доказателство e стартиралата кампанията на най-новата българска такава – Among Thieves –  в Kickstarter! Създатели на проекта са група родни ентусиасти, които от години се събират около масата и играят с карти, зарове и пионки.

 

Пътят им от август миналата година до днес е дълъг и изпълнен с вълнуващи преживявания: от първия сблъсък с това как се прави добра crowdfunding кампания, през стотици игрови тестове, няколко посещения на конвенции за игри, участие в международен конкурс за прототип на игра, та чак до спечелването на наградата за най-очаквана българска игра на 2016-а в края на юни.

igra_2

 

Какво представлява Among Thieves? 

Банда крадци се събрали в любимата си таверна една вечер и между наздравиците възникнал голям спор – кой от тях е най-добрият в занаята? Всеки твърдял, че неговите умения надминават тези на другарите му многократно и, когато боят изглеждал като сигурен завършек на разразилия се скандал, някой предложил разумно разрешение – облог: нека не думите, а действията говорят за това кой колко го бива. И така се започнало…

 

В Among Thieves влизате в ролята на крадец, който се надпреварва с няколко от „приятелите” си пръв да задигне определена сума. Всеки рунд избирате измежду няколко действия – да лишите от парите му невинен жител, да извършите дързък банков обир или пък да попречите на останалите да направят същото – зависи изцяло от вашата воля. Но стискайте кесията си здраво, защото чест между крадците няма и като нищо може да се окажете жертва на някой от другите играчи.

igra_1

Готови ли сте да впрегнете всичката си хитрост и да заложите на интуицията си, за да разгадаете плановете на останалите и да планирате действията си, така че да покажете на всички кой е истинският Майстор Крадец?

Играта е предназначена за 2-5 играчи,  правилата са кратки и лесни за научаване, а продължителността й е между 15 и 35 минути, което я прави страхотна за въвеждане на нови хора в хобито, както и за добро допълнение към приказките по време на семейно събиране или на бира с приятели!