Тръгвам с уговорката, че това не е моят топ три, защото такъв нямам – всичките тези девет спектакъла, щом са попаднали в ONE DANCE WEEK 2016, са мои любими-любими.

Elia_Lilov

Разглеждам публикациите за последния месец, после шпионирам във FACEBOOK и имагинерно си създавам профил на UTL-феновете. И май-май следните три представления съм твърдо убедена, че са точно за вас и доста ще ви допаднат. Подреждам ги хронологично:

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРИЯТЕЛИ?

13 ОКТОМВРИ 19:30 – 20:30

Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив

Kraftwerk, менует, романтизъм – това са вдъхновенията на хореографа Ювал Пик в невероятния спектакъл ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРИЯТЕЛИ?

Музикалният съпровод кара сърцето да бие, между пространството и тялото сякаш прозира еластичност, която постоянно вибрира и променя плътността си, а музиката на Kraftwerk добива съвсем различен прочит.

Физикални и енергични, изпълнителите от Националния хореографски център РИЛЬО-ЛА-ПАП стават мигновено наши електрически приятели. Положението е Trans-Europe Express…

КОЛЕКТИВНА ЗАГУБА НА ПАМЕТТА

17 ОКТОМВРИ 19:30 – 20:30

Драматичен театър Пловдив – Голяма сцена

Случвало ли ви се е да станете свидетел на някакъв тип насилие и погледът ви дълго да остане върху тази гледка, без да се отдръпне, въпреки нейната неестетичност? А да участвате в такова? На какво се дължи този прикрит и често неосъзнат интерес? За DOT504 отговорът е ясен – удоволствието. Танцът е динамичен, екстремен, мъжествено жилест, силно мускулест и физикален.

Темите са силно закачливи и предизвикателни. Понякога дори нетърпими и обиждащи. Това е КОЛЕКТИВНА ЗАГУБА НА ПАМЕТТА – една от перлите на съвременния танц от Централна Европа.

ВСИЧКО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ, СКЪПА

20 ОКТОМВРИ 19:30 – 20:45

Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив

На сцената на бавен огън се пече мъжки тестостерон. После сякаш се оказва, че примесите с естроген са значителни. В играта влизат и други хормони, чиято експлозивна смесица рисува иронична картина на съвременния американски мъж – потопен в мараня от алкохол в роля като за Оскар на турбо-мачо, женкар и женчо едновременно, експерт по футбол и, разбираш ли, животът му е ясен като петте му пръста… и мрънка-ли-мрънка за собствената си неосъщественост, защото все някой му е виновен. ВСИЧКО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ, СКЪПА – казва скандалният Фредерик Гравел. На сцената бичат оригинални рок акорди, разлива се бира и се танцува като за последно. И сякаш всичко вече е отишло по дяволите… 

Ако все пак сте готови за повече, ние сме готови да ви го дадем. Повече информация на https://onedanceweek.com/