Снимането на красиви интериори и архитектура по цял свят изглежда като дяволски приятна работа, но само на пръв поглед. Питайте англичанина James Silverman, един от най-добрите фотографи в областта, който живее в Швеция, но пътува непрекъснато, за да снима най-добрите съвременни жилищни сгради и интериори за списания като Architectural Digest, Interior Design и Dwell. Silverman има достатъчно истории за депортирани асистенти в Бразилия, въоръжени конници в Мароко и неразбираеми GPS инструкции на Японски, но предпочита да говори най-вече за забележителните (по наши думи) си снимки на престъпно привлекателни къщи и локации от цял свят.

Последната му книга Infinite Space е въздействаща колекция от съвършени и много различни къщи с зашеметяващи панорами и околна природа. Независимо дали се разхождаме виртуално из отдалечена планинска хижа в Норвегия, пустинен африкански оазис в Мароко, или монолитен дом от бетон във Швейцария, Silverman се е постарал да улови невидимата граница и онова безкрайно пространство между интериор и екстериор по най-добрия начин.

 

Хармонията и спокойствието в подобни кадри очароват, но и дразнят едновременно. Infinite Space е не просто задължителна книга за всеки уважаващ себе си архитект и фотограф с подобни амбиции, но и много добър ескапизъм за всеки, които обича интериорен дизайн в живописна среда.

Infinite Space струва 88 лева и може да бъде поръчана онлайн тук.