FIG. се ражда като естественото продължение на редицата поп-ъп базари за изкуство на КО-ОП, посветени на общността от художници, художнички и техните последователи.Това лято, между 23 юни и 12 юли, форматът прераства в двуседмична серия от разнородни събития.

KO_FIG1_ILLU_1.5_Zine

Като част от първото издание на фестивала ще се насладим на колективна изложба-базар за илюстрация и принтове в КО-ОП, самостоятелна изложба на Елена Назърова в INTRO gallery, както и редица работилници, разговори, лекции и срещи, насочени към любителите на графичното изкуство. Подобаващият старт на фестивалната  програма ще бъде даден от инди-пънк-рок-алтърнатив бандата KAKE?, която ще слушаме на живо в КО-ОП на 23 юни от 18:00ч.

KO_FIG1_ILLU_1.3_Solo

ПРОГРАМА:

Поп-ъп за илюстрация и принтове: НЕДООЦЕНЕНИ СТОКИ

29.06 – 12.07 | КО-ОП Откриване: 29.06, 17:00 – 21:00

По време на събитието ще видим как избраните артисти илюстрират личния си поглед към/през прозореца, разгледан като портал към това навън и онова вътре в нас. Творбите ще могат да бъдат закупени и ще са представени в специално обособени в галерията пространства, курирани от самите художници и художнички, за да илюстрират най-добре техния свят.

 

В изложбата участват: Алина Папазова, Били Матеева, Борис Праматаров, Виктория Стайкова, Георги Василев, Денко Големанов, Жана Миткова, Мич Брезунек и Теодор Генов.

CAMP LIFE – Самостоятелна изложба на Елена Назърова

29.06 – 12.07 | INTRO Gallery Откриване: 29.06, 17:00 – 21:00

„Camp Life“ е самостоятелна изложба на Елена Назърова (Еленка), в която тя ни запознава с тежките условия в най-големия бежански лагер в Европа – Мория.

Работилница с ТИ-РЕ – МОНОМИТ

03.07 | BELKA

В своята работилница „Мономит“, основателите на платформата за независими печатни издания „ТИ-РЕ“ ще ни покажат различните възможности на илюстрацията при създаването на визуален наратив.

Работилница с Blood Becomes Water – СЪЗДАВАНЕ НА ЗИНОВЕ

08.07 | BELKA

Роси Ейсор (Blood Becomes Water) ще ни покаже особеностите при създаването на самиздат зиновете и книгите.

Работилница с Мирослав Живков — Dzhingibi  – РИЗОГРАФИЯ И СИТОПЕЧАТ

10.07 | NoPoint Atelier

Мирослав Живков — Dzhingibi (NoPointAtelier) ще ни запознае с процеса на печатането с ризограф и сериграфията.

Kaто част от съпътстващата програма на фестивала, в КО-ОП и в INTRO gallery, ще се проведат серия от разговори, срещи, обучения и други активности, свързани с визуалните изкуства и възможностите, които те откриват. 

KO_FIG1_ILLU_1.4_Monomyth

Допълнителна информация за програмата ще намерите тук.

Следете FIG.: www.fig.bg

Instagram: fig.sofia