Всички обичат Hermes. Може би заради шаловете и чантите (добре де, и аксесоарите, обувките, бижута…) Или заради невероятните аромати (клише, но е истина). Правилният отговор е заради двете. Първата любов към копринения квадрат от средата на миналия век, желан от всяка жена, е платформа за невероятен полет на мисълта. Кой би помислил, че в XXI век безбройните модели, сред които тесните Twilly (5 х 86 см), ще се асоциират с аристократизъм и разкош на квадрат! Втората, но не по значение, любов към ароматите е по-млада, а живият й поривист ритъм е заложен в концепцията на Twilly d’Hermes.

6---twilly-d-hermes-pola2-@publicisetnous

 

Уникални обонятелни умения или манифест на непобедимата женственост и еротизма

Самото му притежание ви причислява към „висшата лига“, а първото вдишване не оставя и капка съмнение – да, това е Hermes. За разлика от лабиринта на колоритната материя (дизайните са стотици), Кристин Нажел залага на принципа на семплост. Парфюмеристката, сменила на поста великия Жан-Клод Елена, е известна със страстта си към нестандартни и оригинални олфактивни решения. В случая трансформация на три съставки, символизиращи свежест- загадка-нежност. Резултатът е нещо средно между изгарящо пикантно, вълнуващо привлекателно и притаено еротично. Джинджифилът властва не само в кухнята, но и във връхните нотки на композицията. Щафетата поема цветето на любовта тубероза (свойството й да напомня портокалов цвят и орлови нокти е пословично), която се кротва върху ложе от сантал с млечен, но плътски подтон. Интересното е, че никоя фасета не пречи на другите, а запазва идентичността си. Сладкият аспект на базата без проблем се вписва в кремообразния характер на сърцето и кинетичното начало. Браво, Кристин! На това му се казва интелигентен избор, който прави Twilly d’Hermes лесен за носене (по ваш начин също като шаловете на къщата) и… за любов.

twilly-d-hermes-gif-utl

Вземи своето от живота 

А сега си представете младо момиче, което променя дрехите в гардероба на майка си и ги прави истински негови, като ги реже наполовина или ги комбинира с шалове, връзвайки ги където му хрумне – на главата, около врата или китката. Какви са неговите желания, интуитивни импулси, кумири? Какви истории карат сърцето му да тупти лудешки? Дръзко и своенравно, но оптимистично настроено, това момиче е непредсказуемо. Връзката със свободния дух на Hermes е очевидна. Но Twilly d’Hermes е не само „първият ми аромат като възрастна“. Младите по душа жени, които обичат да се наслаждават на живота в цялото му разнообразие и да взимат всичко необикновено и интересно, което той им предлага, също ще са във възторг. Дори и да не са щастливи притежателки на едноименното копринено шалче.

1---twilly-d-hermes-pack+85ml-@quentinbertoux

 

Нищо не е по правилата и нищо не е както винаги

Обединяващ традиционния стил и иновации, дизайнът няма нищо общо с минималистичната естетика на Кристин Нажел. Което е супер. Контрапунктът винаги привлича внимание. Новият формат е по младежки игрив и напорист. Флаконът не е напълно неизвестен. Емблематичният прозрачен силует е запазен, само дължината е скъсена. Ободряващото съдържание в оранжево внушава истинска доза добро настроение. Черната капачка напомня… бомбе. Но crème de la crème е финалният щрих – прикрепената към нея разноцветна копринена връзка, която превръща аромата в предмет на обожание. Макар Hermes да изпипва подробностите до последния микрон, подобна закачка няма как да не предизвика усмивка.