IMG_6425
IMG_6422

Безкраен брънч ни звучи повече от страхотно и именно това е основната концепция на Tables, където можеш да се насладиш на любимите яйца Бенедикт, омлет или френч тост не само през уикенда, а всеки ден между 9 сутринта и 8 вечерта.

Всичко се приготвя на място, освен хляба с квас, който взимат от Братя Хлебари, като на втория етаж можеш да наблюдаваш готвачите във вихъра им в напълно отворената кухня. Опитът на готвачите, работили в различни европейски столици и дори в Калифорния, си проличава във всяка чиния, където на абсолютно всеки един компонент му е обърнато нужното внимание както с техника и вкус, така и с начина на представяне.

Менюто е точно толкова дълго, за да има по нещо за всеки и достатъчно кратко, за да не се чудиш дълго какво да си избереш. Съобразено е според сезона и макар че в него откриваме добре познати ястия, всяко от тях идва с лек туист в рецептата. В момента то включва тиква с кокос със свежа салата с кореноплодни, едни от най-вкусните, да не кажем направо най-вкусните, яйца Бенедикт в София с бекон или със сьомга, тост с пиле и яйца на очи, дърпано свинско с омлет и салата от нахут, сочен телешки бургер с домашно приготвени кимчи и терияки. Да не забравяме и сладките предложения: френч тост с шоколадов мус, греяно вино и крем шантили, карамелизирано мляко със солен карамел с лешници и чийзкейк с лайм и нар. Също така предлагат и коктейли, сред които класическите Bloody Mary, Old fashioned и Moscow mule и някои по-интересни варианти като Espresso martini, Bubble berry с малиново вино и просеко и Rumfire с ром и домашен чай. 

IMG_6420
IMG_6417

Освен всичко това всеки ден между 9 и 11 часа можете да опитате и предложенията им за закуска като тост със сьомга, бъркани яйца и fruit bowls.

IMG_6424

Tables for Friends работи всеки ден от 9 до 20 часа и се намира на бул. Витоша 55, входът е от ул. Петър Парчевич.