За 4 порции паста ви трябват 350 г семола, 150 г бяло брашно, 300 г жълтък и 1/2 чаена лъжичка сол. Сосът се прави от 200 г пресни манатарки, 200 г грах (сега има и пресен), 15 г масло, 50 г пармезан, бяло вино, чесън, мащерка и 30 г пресен черен български трюфел.
pasta_1
За пастата смесвате брашното, солта и разбърквате, след което добавяте яйцата. Бъдете готови за месене на доста твърдо тесто. След като стане хомогенна смес, го завийте с прозрачно фолио и го оставете в хладилник поне за 30 мин.  Разточете на ленти, а след това за най-лесно и го нарежете на ленти, наподобяващи папарделе или талиатели. В нашия случай правим подобна на пене къса паста на малки квадратчета, които се навиват на фуния. На финала ги намазваме с яйце, което запечатва и запазва формата им.
pasta_3
За соса сотирате манатарките с малко зехтин и загасете с вино.
Добавете граха и малко от трюфела, дръпнете на страна и се съсредоточете върху варенето на пастата, която трябва да потопите във вряща и леко подсолена с морска сол вода за не повече от 2 мин. След това я преместете в тигана със соса, като добавите малко от водата, в която е вряла, още малко масло и пармезан. След не повече от 30 секунди може да я поставите в чиниите за вашите гости, като завършите с настърган трюфел.